Alkohol familier · Angst og tvangstanker · Anoreksi · Depression · Ensomhed · Forældreproblematikker · Humørsvinginger · Identitetskrise · Jalousi · Katastrofetanker, mindspin og negative tanker · Livskrise · Overgreb · Overspisning · Overvægt · Pensionist · Selvmordstanker · Selvskade · Selvværd · Single/kæreste · Skilsmisse · Spiseforstyrrelse · Stress · Tab og sorg · Til studerende · Trøstespise

Når fortiden forstyrrer nutiden

Fortiden kan forstyrre nutiden på mange måde: Ubearbejdede hændelser, ting man bitterligt fortryder, at have gjort, men ikke kan ændre eller tider og mennesker, der ikke kommer tilbage eller er her mere.

At have en fortid er ikke negativt i sig selv, da fortiden, også er de erfaringer vi bygger vores fremtid, holdninger og værdigrundlag på.

Fortiden påvirker negativt, hvis den fylder for meget i nutiden, forhindrer os i at gøre ting, eller opfylder vore tanker med frygt, bitterhed, had eller savn som følge af tab.

At sidde fast i fortiden er meget lidt ønskværdigt, da vi derved ikke er rigtigt tilstede i nuet. Det kan gøre vi udskyder handlinger til et udefineret senere tidspunkt. Fortiden kan blive undskyldningen for ikke at leve fuldt ud. Og rent fysisk kan tankerne tilbage i fortiden dræne os så meget for energi, at vi mister vores overskud, og ikke orker noget. Påvirking af fortiden kan også få os til at isolere os, fx en traumatisk hændelse, gør vi måske har ændret vaner, eller længere går ud så meget som før, og måske har udviklet angst for at visse situationer skal gentage sig.

Negative associationer med fortiden, kan komme fra ting, der trigger tanker og forbindelser til fortiden. Nogle gange omgiver vi os med sådanne triggere uden at være klar over det. Triggere kan være musik, tøj, møbler, planter, køkken udstyr, toilet artikler og lignende.

Oprydning kan hjælpe til at forfriske sine omgivelser og komme af med gammel stagnerede energi, der påvirker os negativt fra en tid, der er forbi, og fastholder os uhensigtsmæssigt i fortiden.

Mental oprydning, er sværere at gå til, da fortiden kan sidde dybt forankret i tanker, vaner og levevis, uden vi er klar over det. Første skridt er at begynde at sætte ord på hvor vi oplever fortiden, enten ved at skrive det ned eller sige det højt. Ved på denne måde at begynde at identificere og få et overblik over hvor fortiden påvirker os negativt, gøres dens magt mindre og det bliver gradvist muligt at repositionere sig ift. fortiden.

En dominerende historie fra fortiden har tendens til at være dominerende og totaliserende, så den overskygger andre historier. Dvs. fortiden kan få os til at være ligeglade med de gode ting, der sker og betyde vi ikke ser undtagelserne, hvor vi er fri af fortiden. I den narrative metodiske tilgang siger vi: Et problem er aldrig 100%, men det kan virke sådan.

Spirit and Mind ApS

Spirit and mind ApS har siden 2009 arbejdet med terapi og coaching. En af den narrative metodes måder, er at bringe foretrukne historier frem og tykne dem i hverdagen. Foretrukne historier er historier, der beskriver et liv, der er værd at leve, lykke og meningsfyldthed. Foretrukne historier can også være historier om at have et balanceret liv, hvor pligter, familie og sjov kan eksistere på samme tid.

Priser og rabat

Spirit and Mind ApS ønsker, at terapi og coaching skal være en mulighed for alle og giver rabat til: Studerende, arbejdsløse, pensionister og efterlønsmodtagere. Der gives ikke rabat til par- og familieterapi.

Se hjemmeside og priser her

Tider og kontakt

Hos Spirit and Mind ApS kan du få tider hos Inge G. F. Larsen til samtaler uden for almindelig arbejdstid.

Se tider hos Spirit and Mind ApS her

Kontakt Spirit and Mind ApS her

Narrative samtaler med rabat på Frederiksberg og på Skype

Spirit and Mind ApS tilbyder individuel terapi og coaching, business & executive coaching, outplacement samtaler, par- og familieterapi samt terapi med børn og unge på Frederiksberg og over Skype ud fra den narrative tilgang. Endvidere arbejder Spirit and Mind ApS med højtbegavede børn, hvilket er børn med en IQ over 125.

Coaching and Therapy is also given in English for non-Danish speaking persons.

Se et overblik over alle muligheder for samtaler her

Se yderligere information på Spirit and Mind ApS’s hjemmeside her

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s