Angst og tvangstanker · Anoreksi · Bulimi · Cutting · Humørsvinginger · Katastrofetanker, mindspin og negative tanker · Overspisning · Overvægt · Selvskade · Selvværd · Teenager · Trøstespise · Vægttab

Usikkerhed og selvskade – behøver ikke at styre dit liv

Usikkerhed og selvskade er ofte forbundne med hinanden. Usikkerhed kan føre til lavt selvværd, der i frustration over ikke at kunne gøre noget ved det, kan resultere i selvskade.

Følelsen af ikke at kunne påvirke ydre påvirkninger er meget frustrerende og kan være meget destruktivt. Tit vendes frustrationen indad til, at der er noget galt med en selv og tanker i stil med “hvis bare jeg gjorde…”, “hvis bare jeg var anderledes ville det ikke ske” og “jeg er også bare forkert, det sker aldrig for….” begynder at komme

Usikkerhed giver stress, uro, ofte mindspin og katastrofetanker samt humørsvingninger. Sådanne tanker er diffuse, kører i ring, gentager sig selv, og fører tankerne tilbage til en af de ovenstående “hvis bare….”-tankegange og giver lavt selvværd.

Den stress usikkerheden giver, kan føre til dårlig søvn, manglende restitution og humørsvingninger. Frustration kan bevirke af man vender tingene indad og bliver sur på sig selv.

Selvskade kan have mange “ansigter”, fra cutting, at kradse sig selv, trøstespise, anoreksi, bulemi, restriktioner eller rituelle strafhandlinger imod sig selv. Selvskaden udføres for at kompensere for den manglenfuldhed, uperfekthed eller fejlagtighed man oplever.

Selvskade kan blive en vane, som nærmest per automatik sker, da man ved det virker og giver en lettelse ved at fjerne de ubehagelige følelser og den indvendige smerte over ikke at slå til.

Usikkerhed og selvskade er forbundne med de historier, vi fortæller om os selv, om hvordan vi har klaret os i fortiden i lignende tilfælde. Tankespindet betyder, at alle de historier, der bekræfter, hvor elendige vi er, bliver fremhævet og tænkt igen og igen. De historier der ikke bekræfter dette, er enten fuldstændigt glemt eller i bedste fald “bare tilfældige” eller “held”.

I den narrative tilgang til coaching og terapi arbejder vi med de dominerende historier, ud fra at et problem er aldrig 100%, der er altid undtagelser – selvom de kan være totalt overskyggende af de ofte meget dominerende historier.

Spirit and Mind ApS

Spirit and mind ApS har siden 2009 arbejdet med terapi og coaching. En af den narrative metodes måder, er at bringe foretrukne historier frem og tykne dem i hverdagen. Foretrukne historier er historier, der beskriver et liv, der er værd at leve, lykke og meningsfyldthed. Foretrukne historier can også være historier om at have et balanceret liv, hvor pligter, familie og sjov kan eksistere på samme tid.

Priser og rabat

Spirit and Mind ApS ønsker, at terapi og coaching skal være en mulighed for alle og giver rabat til: Studerende, arbejdsløse, pensionister og efterlønsmodtagere. Der gives ikke rabat til par- og familieterapi.

Se hjemmeside og priser her

Tider og kontakt

Hos Spirit and Mind ApS kan du få tider hos Inge G. F. Larsen til samtaler uden for almindelig arbejdstid.

Se tider hos Spirit and Mind ApS her

Kontakt Spirit and Mind ApS her

Narrative samtaler med rabat på Frederiksberg og på Skype

Spirit and Mind ApS tilbyder individuel terapi og coaching, business & executive coaching, outplacement samtaler, par- og familieterapi samt terapi med børn og unge på Frederiksberg og over Skype ud fra den narrative tilgang. Endvidere arbejder Spirit and Mind ApS med højtbegavede børn, hvilket er børn med en IQ over 125.

Coaching and Therapy is also given in English for non-Danish speaking persons.

Se et overblik over alle muligheder for samtaler her

Se yderligere information på Spirit and Mind ApS’s hjemmeside her

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s