Angst og tvangstanker · Depression · Ensomhed · Erhverv og arbejdsliv · Identitetskrise · Katastrofetanker, mindspin og negative tanker · Livskrise · Motivation · Selvværd · Stress · Til studerende · Venner og sociale relationer

Angst for at fejle får os til ikke at begynde

Negative forventninger til egne evner, angst, lavt selvværd og negative tanker kører i ring og forhindrer handling.

Angsten er udefinerbar, den kan ikke rigtigt beskrives, den er ukonkret, men meget til stede, og gør at overspringshandlinger bliver gjort igen og igen.

Slet ikke at starte på opgaven, fx en arbejdsopgave eller en afleveringsopgave på studiet, betyder at det udskydes til absolut sidste øjeblik. Men samtidig også at det fylder i tankerne. Hvad der kan gå galt fylde så meget, at det giver nervøsitet, ondt i maven og måske endda panik.

Dominerende historier har det med at bekræfte sig selv, så alle de gange du har fejlet, dummet dig, bedømt situationer forkert og lignende “hjælper” med til at tykne den dominerende historie om at det er bedre slet ikke at prøve, da det bare går galt og ender katastrofalt.

Det bliver værre at være forkert end at være handlingslammet. Det at gemme sig føles rart og trygt, men det koster på selvværdet og selvtilliden. Ikke at turde er forbundet med ikke at tro på at du kan.

Angsten for at fejle, kan blive så dominerende, at du siger til dig selv, det er noget, du ikke kan eller dur til. Måske starter du aldrig rigtigt pga. angsten. Angsten bliver dominerende og styrer dine handlinger imod overspringshandlinger – det er trygt at forblive i comfort zonen.

Samtidig er der værdier, der trækker i den modsatte retning, dine ønsker om at gennemføre studiet eller klare sig godt på arbejde og gøre karriere.

At turde prøve styrker selvværdet, og det at nedbryde en opgave hjælper til at gå i gang. Elefanten bliver dermed reduceret til mindre dele, der er tilgængelige og kan udføres.

Angsten kommer af vores erfaringer, og de historier vi har dannet over tid. Historier stykkes sammen af de begivenheder, der passer ind i historien. Derved bliver begivenheder, der ikke passer ind, som fx opgaver der gik godt, ikke tillagt nogen værdi eller set som tilfælde eller held.

At stole på og vide at man kan alt, hvad man besluttet sig for – er ikke umiddelbar, men noget, der kan trænes. Tilliden til at kunne kan tyknes ved at finde alternative historier og kæde dem sammen til sekvenser over tid.

At tænke og at handle kan være 2 modsatrettede kræfter, handling kommer ikke af at tænke, især ikke negative tanker og vi kan komme til at handle overilet uden at tænke.

At tale om angsten og dens historie betyder angsten begynder at miste sin magt. Angsten er diffus og lever bedst uforstyrret i skyggen. Der er altid en kontekst, hvor vi kan, men angsten slører, og når vi lytter til angsten bliver det virkeligt svært samtidig at vide, at vi kan alt hvad vi vil.

Er konsekvenserne virkeligt katastrofale? Skal frygt styre dit liv?

Spirit and Mind ApS

Spirit and mind ApS har siden 2009 arbejdet med terapi og coaching. En af den narrative metodes måder, er at bringe foretrukne historier frem og tykne dem i hverdagen. Foretrukne historier er historier, der beskriver et liv, der er værd at leve, lykke og meningsfyldthed. Foretrukne historier can også være historier om at have et balanceret liv, hvor pligter, familie og sjov kan eksistere på samme tid.

Priser og rabat

Spirit and Mind ApS ønsker, at terapi og coaching skal være en mulighed for alle og giver rabat til: Studerende, arbejdsløse, pensionister og efterlønsmodtagere. Der gives ikke rabat til par- og familieterapi.

Se hjemmeside og priser her

Tider og kontakt

Hos Spirit and Mind ApS kan du få tider hos Inge G. F. Larsen til samtaler uden for almindelig arbejdstid.

Se tider hos Spirit and Mind ApS her

Kontakt Spirit and Mind ApS her

Narrative samtaler med rabat på Frederiksberg og på Skype

Spirit and Mind ApS tilbyder individuel terapi og coaching, business & executive coaching, outplacement samtaler, par- og familieterapi samt terapi med børn og unge på Frederiksberg og over Skype ud fra den narrative tilgang. Endvidere arbejder Spirit and Mind ApS med højtbegavede børn, hvilket er børn med en IQ over 125.

Coaching and Therapy is also given in English for non-Danish speaking persons.

Se et overblik over alle muligheder for samtaler her

Se yderligere information på Spirit and Mind ApS’s hjemmeside her

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s