Angst og tvangstanker · Coaching · Effekten af coaching og terapi · English Posts · Forældreproblematikker · Hvor hurtigt går det? · Psykoterapi · Referencer · Samtaleterapi · Terapi og coaching på telefon · Therapy and coaching in English · Til studerende

Status of a finished course of sessions: How is it to have therapy/coaching and what do you get out of it? – Woman 27 year: Theme: I was not myself anymore

Below you can read a statement/status of a woman of 27 years, who has finished her course of sessions at Spirit and Mind ApS.

According to Michael White and Alice Morgan documentation and statements are beneficial to maintain how far a person has come in relation to his/her thematic.

When a person re-authors his/her life and his/her relations to other people, the person’s insight into the problematic and the person’s preferences in life become clearer.

The dominant story’s influence is reduced, as new and preferred stories come to light.

A document of a finished course of sessions registres the person’s preferences, konwlege and decisions, so that the person always have access to them.

This reference is a therapeutic document of a finished course of coaching sessions at Spirit and Mind ApS.

How would you describe your life/your everyday life before the course of sessions at Spirit and Mind ApS?
My everyday life was full of many thoughts and worries and when the exam time got nearer, I could not get an overview of my family, that wasn’t functional, a workload, that required overtime and then also to read up for the exam. That meant, I slept a lot, and couldn’t get up in the morning and it also affected my training a lot and the rhythm I had in it. And as I had used a coach and a psychologist before, I had thought about searching for one of them again, but first did something about it, when a girlfriend noticed, that in was quite myself anymore.

Have you had therapy/coaching before? Is there any difference to the therapy/coaching and the narrative approach? What effect has the potential difference had on your course of sessions?
Yes, as mentioned above, I have used both a coach and a psychologist before, I have also jeg har også gået i noget gruppe terapi, så har hørt mange teorier, men aldrig ordet ”den narrative tilgang” før hos Inge. Måske har de andre brugt den, det skal jeg ikke kunne sige, men jeg har ikke hørt ordet før. Da jeg gennem mine forløb hos forskellige behandler har fundet ud af, at man skal være åben og motiveret for at arbejde med sig selv, syntes jeg, det er spænende med nye tilgange og perspektiver at se ens liv ud fra. Så jeg syntes, at det for mig har været en positiv oplevelse at bruge den narrative tilgang til tilværelsen.

Køn og alder?
Kvinde, 27 år (26 da jeg startede hos Inge)

Hvorfor valgte du Spirit and Mind ApS?
Jeg har en veninde, som er inde i min familie situation og jeg snakkede med hende om at det hele var ved at være lidt uoverskueligt igen, men havde ikke rigtig lyst til, at jeg skulle til psykolog igen. (Hun havde dog også sagt til mig, at hun godt kunne mærke, at der var en del som gik mig på). På hendes arbejde, havde hun fået en mail af nogle kollegaer til en coach. Hun sendte mig linket og efter et par dag kontaktet jeg Inge, som hurtigt svarede tilbage og så var mit forløb i gang, nok hurtigere end jeg selv lige havde regnet med.

Hvad tager du med dig fra forløbet?
En fornyet tror på mig selv, og at de handlinger, jeg gør her i livet, er i orden. Samt en tro på, at mine “kære” godt kan klare sig selv, uden at jeg skal være der og gøre tingene for dem.

Jeg skal til eksamen i morgen og indtil nu har jeg ikke været nervøs, men har de sidste par dage lavet en god blanding af at lave opgaver til eksamen, slappe af, flyttet for min bror og tage til træning. På den måde har jeg både lavet det jeg godt kan lide at lave samt fået læst, så jeg føler mig klar til i morgen. Noget har hjulpet, hvilket føles meget rart.

Hvad har været mest betydningsfuldt ved forløbet?
At jeg har accepteret, at jeg ikke kan rede mine kære, men at de selv må tage ansvar for deres handlinger. Jeg er her som en støtte, når de beder om hjælpen. Samt jeg har fået øjnene op for, hvor meget vi mennesker har at være glade for, selv små hverdagsting sætter jeg nu pris på, og det har gjort mig til en mere glad person igen.

Hvor lang tid varede dit forløb?
Tja, hos Inge en 3-4 måneder, men før det har jeg gået hos en anden coach, psykolog og gruppeterapi over 2 år.

Hvor effektiv vil du vurdere forløbet til at have været?
Syntes det har været effektivt og fået mig til at komme på rette kurs igen, da jeg var på vej ned i en ond cirkel. Måske det har gået lidt hurtigere end normal, da jeg jo har haft gået andre steder før og er kommet ind i rytmen med at arbejde med mig selv, for det er helt sikkert en proces, som alle skal lære, før at det virker.

Ville du anbefale Spirit and Mind ApS til andre?
Ja, det vil jeg helt sikkert, hvis der er nogle, som står og har noget de tumler med og gerne vil have en at snakke med om det.

Hvad var din problematik/problematikker?
Der var flere problematikker, men den største var, at de alle sammen var ved at kører sammen oppe i mit hoved op til eksamen. Så første problematik var min eksamensangst, som vi over telefonen fik gjort noget godt for. Så er der problematikker med min familie, min søster, som i 2007 prøver at begå selvmord, en nytårsaften, som går i hat og briller og min søster kommer på Ballerup psykiatrisk afdeling, men hjem dagen efter. I marts 2008 beskylder min søster min far for incest og vi tager handling og vi starter alle i terapi (min bror, søster mig og min mor). Min far har i en periode sin egen psykolog. Min bror mister sin elevplads og går lidt ned en mindre depression. Min søster bliver gravid og går først til lægen i 8 måned. Og så er mine forældre i gang med at blive skilt. Min søster skulle ikke først have barnet, men nu skal hun have det og har den sidste måned boet på et observationshjem.

Hvad effekt har forløbet haft for din hverdag?
Vil sige at det har givet mig mere overskud til at koncertere mig om mig selv, og det jeg gerne vil have tid til i mit liv. Og ikke tænke helt så meget på de andre.

Er der sket nogen ændring i dit forhold til andre mennesker?
Tror ikke der er sket det store i forhold til mennesker generelt. Der er sket en forskel i forhold til min familie, da jeg har accepteret, at de selv kan og skal tage ansvar for deres egne liv også selvom tingene går langsommere, end jeg måske syntes, de burde.

Er der sket ændringer på dit arbejde og i din fritid?
Givet mig mere overskud og gjort mig mere positiv. f.eks. på arbejdet, hvis der er noget som går mig på, så går jeg ind og spørger til det i stedet for at gå og mugge over det, for som oftest er der en fornuftig forklaring bag.

Er der sket ændringer på områder, der ikke umiddelbart har noget med din/dine oprindelige problematik/problematikker at gøre?
Ved en øvelse omkring hvad jeg var taknemlig for, blev jeg bevist om hvor heldige, vi som mennesker er og hvor meget jeg har i mit liv, som jeg bare skal være glad for. Og nu hvor jeg har fået mere ro på selv, føler jeg mig også parat til at gå ud og finde “prinsen på den hvide hest”.

Hvis du skulle navngive det du tager med dig i et ord, hvad ville det så være?
Accept

Spirit and Mind ApS

Spirit and mind ApS has since 2009 worked with therapy and coaching in English. One of the narrative method’s ways is to bring the preferred stories forward and thicken them in the everyday life. Preferred storries are storries told in the context of life worth living, happiness and meaningsfullness. Preferred storries can also be the story of having a balanced life, where duties, family and fun can co-exist.

Please click here to go to the English homepage of Spirit and Mind ApS.

At the homepage you will find information about the various treatment options, suggestions for potential themes for each treatment type and information about Spirit and Mind ApS including a full CV.

Prices and Discount

Spirit and Mind ApS wishes that therapy and coaching is an option for all and gives discount to: Students, unemployed and retired people. No discount is given on couples- and family therapy.

See homepage and prices here

Times and Contact

At Spirit and Mind ApS you can get sessions with Inge G. F. Larsen outside regular working hours.

See times at Spirit and Mind ApS here

Contact Spirit and Mind ApS here

Narrative sessions with discount at Frederiksberg and over Skype

Spirit and Mind ApS provides individual therapy and coaching, business & executive coaching, outplacement, couples- and family therapy as well as therapy with children and teenagers at Frederiksberg and over Skype based on the narrative approach. Further Spirit and Mind ApS works with gifted children, which are children with an IQ above 125.

Get an overview over all the options for treatments here

See further information on Spirit and Mind ApS’ English homepage here

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s