Angst og tvangstanker · Anoreksi · Bulimi · Depression · Ensomhed · Humørsvinginger · Katastrofetanker, mindspin og negative tanker · Mobning · Overspisning · Selvværd · Stress · Teenager · Til studerende · Venner og sociale relationer

Når nærvær forstyrres af frygten for andres tanker

Nærvær kræver, at vi kan være tilstede i nuet. Men for mange kan dette kan blive forstyrret af frygten for, hvad andre måtte tænke om det vi siger eller gør.

Situationen bliver akavet og der opstår pinlig tavshed, som kan føre til, at man føler sig endnu mere forkert.

For mange, der kender overstående tematik, begynder det at går ud over selvværdet. Du begynder måske, at synes, at der er noget grundlæggende galt med dig og at du ikke rigtigt har noget at byde på.

Frygten for andres tanker kan betyder, at vi begynder at tænke rigtigt meget over hvad vi siger og gør. Vi vil gerne have noget at byde på. Og begynder måske at tænke over hvad det rigtige er at sige. Jo mere der tænkes over hvad, der er smarte er at gøre eller sige – jo mere tåbelig kan man komme til at føle sig. Det er ligesom en ond cirkel, der er svært at komme ud af.

Måske går det også ud over skolen eller studiet, hvor vi kan blive mere indadvendte og det kan svært at tale til mundtlig eksamen.

Tankerne stopper ligesom ikke, de kører i ring, og du bliver måske meget fokuseret på, at planlægge dine samtaler med andre – dette kan udvikle sig til katastrofetanker og måske kan du ikke rigtigt sove om natten for det.

Særligt slemt bliver det for de mennesker, der måske ikke har opbygget et netværk, fordi de er flyttet til studiet og ikke kender nogen endnu og derfor søger efter nye venner. Dette kan give endnu flere negative tanker.

Ensomhedsfølelsen kan blive overvældende og kan sammen med tankerne, gøre at det kræver rigtigt meget energi, at tale med andre og opnå følelsen af at være god nok.

Ensomhedsfølelsen og de negative tanker omkring som selv kan lede til depression og påvirke selvværdet meget negativt. Måske kan du ikke længere kende dig selv og føler dig usynlig og ligegyldig.

Det kan være svært at overkomme katastrofetanker og forkerthedsfølelsen, når man samtidig føler sig alene og leder efter nye venner.

Spirit and Mind ApS fokuserer på bringe de foretrukne historier frem, der kan danne modvægt i forhold til f.eks katastrofetanker, ensomhed, depression og lavt selvværd.

Når vi kan slappe af og kan være os selv i samtaler uden at føle os forkerte, kan vi være mere tilstede og nærværende. Samtaler med andre kan blive noget, vi nyder og ser frem til.

Nærvær kræver vi ikke bruger al vores energi på at planlægge, frygte andres tanker og at skulle sige det rigtige.

Spirit and Mind ApS

Spirit and mind ApS har siden 2009 arbejdet med terapi og coaching. En af den narrative metodes måder, er at bringe foretrukne historier frem og tykne dem i hverdagen. Foretrukne historier er historier, der beskriver et liv, der er værd at leve, lykke og meningsfyldthed. Foretrukne historier can også være historier om at have et balanceret liv, hvor pligter, familie og sjov kan eksistere på samme tid.

Priser og rabat

Spirit and Mind ApS ønsker, at terapi og coaching skal være en mulighed for alle og giver rabat til: Studerende, arbejdsløse, pensionister og efterlønsmodtagere. Der gives ikke rabat til par- og familieterapi.

Se priser her

Tider og kontakt

Hos Spirit and Mind ApS kan du få tider hos Inge G. F. Larsen til samtaler uden for almindelig arbejdstid.

Se tider hos Spirit and Mind ApS her

Kontakt Spirit and Mind ApS her

Narrative samtaler med rabat på Frederiksberg og på Skype

Spirit and Mind ApS tilbyder individuel terapi og coaching, business & executive coaching, outplacement samtaler, par- og familieterapi samt terapi med børn og unge på Frederiksberg og over Skype ud fra den narrative tilgang. Endvidere arbejder Spirit and Mind ApS med højtbegavede børn, hvilket er børn med en IQ over 125.

Coaching and Therapy is also given in English for non-Danish speaking persons.

Se et overblik over alle muligheder for samtaler her

Se yderligere information på Spirit and Mind ApS’s hjemmeside her

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s