Angst og tvangstanker · Anoreksi · Bulimi · Business coaching · Coaching · Cutting · Depression · Ensomhed · Erhverv og arbejdsliv · Humørsvinginger · Identitetskrise · Katastrofetanker, mindspin og negative tanker · Kærestevold · Mellemtilfreds · Motivation · Overspisning · Overvægt · Selvmordstanker · Selvskade · Selvværd · Spiseforstyrrelse · Stress · Teenager · Til studerende · Trøstespise · Vægttab

Selvkritik

Selvkritik kan forårsage nervøsitet, utilfredshed og i nogle tilfælde angst.

Selvkritik bliver af nogen mærket i kroppen og beskrevet som en knude i maven.

Selvkrtik hænger ofte sammen med de normative idealer vi har. Normative idealer er, de ting vi mener, vi bør gøre, skal løse eller bør overveje.

Selvkritik kan opstå, når vi selv eller andre stiller krav til os, vi mener vi bør leve op til. Årsagen til disse krav bliver til selvkritik, er fordi, vi ofte godt kan se, der kan være fornuft i kravene. Dermed bliver kravene til noget, vi synes, vi bør gøre.

I nogle tilfælde behøver vi selv eller andre faktisk ikke engang at definer kravene eller sige kravene højt, måske er det nok, at spørge os om et eller andet er en god ide eller at vi selv får en ide, som vi synes er god eller spændende. Kan vi se ideen eller kravet som fornuftigt, så starter tankemylderet for at løse, opfylde eller opnå dette.

Kravene bag selvkritikken er ikke altid ligetil at indfri, hvilket er årsagen til, at mange med selvkritik også har tankemylder eller mind spin.

Tankemylderet eller mind spinet, bliver en måde, at arbejde med at opfylde kravene på. Der tænkes for at komme frem til en løsning. Hvis løsningen ikke findes, bliver tankerne ved, da der skal findes en løsning. Nogle gange lykkedes det, men ofte er prisen, at man inden da, har slået sig selv i hovedet mange gange, fordi man ikke har kunnet finde ud af det, ikke at kunne leve op til sig selv og/eller det man har lovet sig selv.

I erhvervslivet taler vi om resultatorientering, det at være fokuseret på at skabe resultater og finde løsninger.

Både privat og i arbejdelivet, kan dette fokus, hvis det tager overhånd lede til nervøsitet, usikkerhed og i nogle tilfælde angst.

Vi bliver bange for at skuffe andre eller os selv. Vi er bange for at komme i situationer, hvor vi har lovet noget, vi ikke kan holde. Måske bliver vi bange for at gå igang med at løse nye opgaver – for hvad nu hvis vi fejler? Det vil måske ikke kun skade os selv, ved at vi ikke lever op til os selv og vore egne krav men også andre, vi har fortalt om det eller lovet det.

Narrativ terapi og coaching, derunder business coaching og executive coaching, kan hjælpe til at skabe balance. Det kan være foretrukkent, at forholde sig til hvordan selvkritikken opstår, usikkerheden, frygten for at skuffe andre og/eller nervøsiteten og angsten påvirker hverdagen.

Narrativ terapi og coaching arbejder med at afdække dominerende og normative historier, der påvirker vores livsførelse, samt med at få de mere foretrukne historier frem og mere tilstede, de historier, der er forbundet med vores værdier og intentioner, altså med de ting og det liv vi hellere vil leve.

Priser og rabat

Spirit and Mind ApS ønsker, at terapi og coaching skal være en mulighed for alle og giver rabat til: Studerende, arbejdsløse, pensionister og efterlønsmodtagere. Der gives ikke rabat til par- og familieterapi.

Se hjemmeside og priser her

Tider og kontakt

Hos Spirit and Mind ApS kan du få tider hos Inge G. F. Larsen til samtaler uden for almindelig arbejdstid.

Se tider hos Spirit and Mind ApS her

Kontakt Spirit and Mind ApS her

Narrative samtaler med rabat på Frederiksberg og på Skype

Spirit and Mind ApS tilbyder individuel terapi og coaching, business & executive coaching, outplacement samtaler, par- og familieterapi samt terapi med børn og unge på Frederiksberg og over Skype ud fra den narrative tilgang. Endvidere arbejder Spirit and Mind ApS med højtbegavede børn, hvilket er børn med en IQ over 125.

Coaching and Therapy is also given in English for non-Danish speaking persons.

Se et overblik over alle muligheder for samtaler her

Se yderligere information på Spirit and Mind ApS’s hjemmeside her

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s