Angst og tvangstanker · Anoreksi · Bulimi · Ensomhed · Humørsvinginger · Overspisning · Overvægt · Selvskade · Selvværd · Spiseforstyrrelse · Stress · Trøstespise

Sammenhæng mellem overspisning og stress

Hvad er overspisning og hvorfor gør man det?
En overspiser bruger mad som trøst og flugt fra negative følelser som stress, frustration, angst, sorg, vrede, ensomhed og en oplevelse af ikke at blive forstået.

Maden bruges med andre ord til at lukke tanker og følelser ude og til at dulme oplevelsen af psykisk smerte og kaotiske følelser.

At spise bliver en måde at løse problemer på – en form for overlevelsesstrategi, men på grund af skammen, oplevelsen af manglende kontrol og den efterfølgende overvægt ender denne løsning med at blive det egentlige problem.

Overspisning kaldes også Binge Eating Disorder (BED) og er en spiseforstyrrelse, hvor terapi kan hjælpe.

Stress og overspisning – hvorfor kan jeg ikke lade være?
Stress kan øge vores brug af stimulanser, så som cigaretter, alkohol og for nogle mennesker mad.

Stress gør det svært at slappe af og få en break fra de ting, der går en på. Derfor føles det legalt lige at skulle spise.

Det at spise giver den tilladt pause, vi har behov for, og ikke føler vi har tid til, når stressen influerer os. Spisepausen accepterer både vi og omverdenen som nødvendig, da vi jo alle skal spise – det er et basalt behov.

Det at spise bliver således en lille pause fra stressen. Når vi spiser er vi i nogen grad nødt til at være i nuet, hvorved nogle af de tanker/bekymringer stressen fremkalder træder mere i baggrunden.

Efter vi har spist, er det dog ofte der, at vi begynder at vurdere, hvordan vi har det med at have spist og hvad vi har spist, om det var ok eller ikke ok.

Hvis der er tale om overspisning, kan dine tanker gå i retning af – hvorfor kan jeg ikke lade være? Jeg ved, hvad der er sundt og alligevel gør jeg det her, hvorfor? Overspisning påvirker ofte selvværdet i negativ retning, hvilket kan være med til at understøtte og fastholde stressen.

Det at tale om de bagvedliggende årsager til stressen og dens opståen samt hvad der vedligeholder dens indflydelse af dig, kan hjælpe dig i dine overvejelser om at blive fri af overspisningen.

Priser og rabat

Spirit and Mind ApS ønsker, at terapi og coaching skal være en mulighed for alle og giver rabat til: Studerende, arbejdsløse, pensionister og efterlønsmodtagere. Der gives ikke rabat til par- og familieterapi.

Se hjemmeside og priser her

Tider og kontakt

Hos Spirit and Mind ApS kan du få tider hos Inge G. F. Larsen til samtaler uden for almindelig arbejdstid.

Se tider hos Spirit and Mind ApS her

Kontakt Spirit and Mind ApS her

Narrative samtaler med rabat på Frederiksberg og på Skype

Spirit and Mind ApS tilbyder individuel terapi og coaching, business & executive coaching, outplacement samtaler, par- og familieterapi samt terapi med børn og unge på Frederiksberg og over Skype ud fra den narrative tilgang. Endvidere arbejder Spirit and Mind ApS med højtbegavede børn, hvilket er børn med en IQ over 125.

Coaching and Therapy is also given in English for non-Danish speaking persons.

Se et overblik over alle muligheder for samtaler her

Se yderligere information på Spirit and Mind ApS’s hjemmeside her

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s