Angst og tvangstanker · Business coaching · Coaching · Depression · Ensomhed · Humørsvinginger · Identitetskrise · Katastrofetanker, mindspin og negative tanker · Livskrise · Outplacement · Parterapi · Psykoterapi · Samtaleterapi · Selvværd · Skilsmisse · Stress · Tab og sorg

Hvordan bevares håbet i en frustrerende tid?

At bevare håbet betyder meget for vores velbefindende. Håb giver os et lysere syn på fremtiden, og gør at vi kan få mulighed for at slappe af og samle kræfter til de udfordringer vi møder i vores hverdag.

Frustration og bekymringer kan bliver meget dominerende og gøre os handlingslammede og give os følelsen af magtesløshed.

Finanskrisen har haft mange konsekvenser og har ændret mange menneskers liv, både økonomisk og med hensyn til jobsikkerhed m.m.

Økonomiske bekymringer kan give anledning til gnidninger i forholdet og fokus på hvordan vi løse ting hurtigt, trods det at løsningerne kan kræve længere tid.

Gnidninger i parforholdet kan betyde, at vi begynder, at lægge mere vægt på ting, vi førhen synes var ok, for eksempel hvad pengene går til osv.

Bekymringer har det med at vokse, jo mere energi, vi giver dem, og jo mere vi prøver at løse dem, jo mere hives vi måske ind i en håbsløshed, der fortæller os, at vi intet kan gøre.

Denne håbløshed kan brede sig til andre områder i vores liv, som måske ikke fungerer helt, som vi ønsker det.

Små ting kan blive uoverskuelige, og på en eller anden måde, får vi os overbevist om, at det alt sammen hænger sammen og er kompliceret – vi ender måske i sofaen foran fjernsynet – for så kan vi udskyde det til senere.

Udskydningen betyder, at vi handler mindre, også på ting, vi faktisk kan gøre noget ved – og risikerer derved at ende med følelsen af, at der ikke sker noget og at livet bare pasere forbi – og vi er ikke med på toget.

Derfor er det vigtigt, at bevare håbet og ikke overgive sig til bekymringerne og deres indflydelse på os.

Hvad kan vi så gøre?

Erfaringen fra narrativ terapi og coaching viser igen og igen, at der er andre historier at fortælle end problemhistorierne, og at disse historier fortæller om untagelser fra håbløsheden, magtesløsheden og frustrationerne og de tanker og bekymringer dette fører med sig.

Problemet er først at fremmest at kunne få øje på undtagelserne, da de andre historier oftest dominerer. Dernæst at kunne se sammenhængen til vores værdier og det vi står for.

I en tid præget af frustrationer, kan det være svært, at se sammenhængene mellem de handlinger vi foretager os, eller måske netop ikke foretager os, men istedet udskyder til senere, springer over eller ikke tager nogen beslutning om.

At tale om de bekymringer og frustration, der påvirker vores hverdag kan hjælpe til at give overblik og også kaste lys over undtagelser til disse problemer, undtagelser hvor vi stadig kan handle eller være kreative og måske komme frem til alternative muligheder.

Priser og rabat

Spirit and Mind ApS ønsker, at terapi og coaching skal være en mulighed for alle og giver rabat til: Studerende, arbejdsløse, pensionister og efterlønsmodtagere. Der gives ikke rabat til par- og familieterapi.

Se priser her

Tider og kontakt

Hos Spirit and Mind ApS kan du få tider hos Inge G. F. Larsen til samtaler uden for almindelig arbejdstid.

Se tider hos Spirit and Mind ApS her

Kontakt Spirit and Mind ApS her

Narrative samtaler med rabat på Frederiksberg og på Skype

Spirit and Mind ApS tilbyder individuel terapi og coaching, business & executive coaching, outplacement samtaler, par- og familieterapi samt terapi med børn og unge på Frederiksberg og over Skype ud fra den narrative tilgang. Endvidere arbejder Spirit and Mind ApS med højtbegavede børn, hvilket er børn med en IQ over 125.

Coaching and Therapy is also given in English for non-Danish speaking persons.

Se et overblik over alle muligheder for samtaler her

Se yderligere information på Spirit and Mind ApS’s hjemmeside her

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s