Angst og tvangstanker · Anoreksi · Bulimi · Business coaching · Coaching · Cutting · Depression · Ensomhed · Erhverv og arbejdsliv · Katastrofetanker, mindspin og negative tanker · Mobning · Overgreb · Psykoterapi · Samtaleterapi · Selvskade · Skilsmisse · Spiseforstyrrelse · Stress · Tab og sorg · Til studerende

Genoplevelse af identitet

Nogle gange kan det være gavnligt for os at gå tilbage til før en forandrende begivenhed indtraf og se på, hvilke historier vi fortalte om os selv – før vi f.eks. fik anoreksi, blev fyret e.l.

Michael White, narrativ praksis, s. 54 skriver:
”en genoplevelse af tidligere selv. Forskellig tabt eller glemt viden om selvet blev tilsyneladende tilgængelig for de pågældende”

Det at læse det ovenstående tydeliggør, at det er selvet og de glemte historier om selvet, som kan komme frem ved at genfortælle oplevelser fx med tabte foretrukne relationer. I terapi og coaching arbejdes med identitetskonklusioner, i form af den identitet personen oplevede dengang, altså fx før personen blev ramt af depression e.l., en identitet personen måske savner og gerne vil tilbage til, men har glemt historierne om, da forandringen har påvirket personen til at fortælle andre måske mere negative historier om sig selv.

Endvidere er tanken om fremtiden identitet fascinerende. Hvordan vi bruger samtalen om denne foretrukne identitet i coachingsammenhæng til at levendegøre og muliggøre personernes ønskede fremtidige forandringer. For hvis vi kan se og skabe fortællinger om det vi gerne vil/ønsker og forestille os det, så kan vi også bryde det ned til mindre og mere overkommelige bidder, der kan danne skridtene til den ønskede forandring.

Specielt er det interessant at undersøge, hvilke værdier, færdigheder og intentioner, vi forestiller os, det kræver for at opnå og udleve den ønskede og foretrukne fremtidige historie. Og derefter spørge til erfaringer med og tidligere oplevelser af, hvor disse værdier kom i spil eller måske ikke kom i spil på grund af mere negativ dominerende historier, der stod i vejen.

I coaching bruger Spirit and Mind ApS genoplevelsen af en tidligere identitet, en identitet/erfaring, som måske har optrådt i andre sammenhæng eller grundet dominerende fortællinger er tilskrevet tilfældet eller forkastet.

Denne genoplivning af en tidligere erfaring eller levet identitet fx i en anden sammenhæng end den ønskede fremtidige sammenhæng, betyder at skridtet imod det ønskede fremtidige liv ikke er helt ukendt, idet vi har oplevet noget tilsvarende før og før har haft de værdier forandringen ifølge os selv kræver.

Pludseligt bliver ønsket ikke muligt på grund af vilje eller at ”jeg kan, fordi jeg vil”, men fordi jeg har gjort det før, brugt færdigheden i en anden sammenhæng og måske bliver bekræftet i det fra andre personer, der har set egenskaben ved mig tidligere, i måske sammenhænge vi ikke selv umiddelbart tillægger værdi eller husker.

Vi kan genoplive historier om de færdigheder og værdier, der kan gøre den nye historie til virkelighed. Så bliver det ikke os selv alene imod udfordringerne, men os selv støttet af andre, af vore egne erfaringerne og historie, der ligefrem kan give eksempler og historier, der gengiver os selv i andre sammenhæng, anvendende de færdigheder, der kan anvendes til den fremtidige histories levendegørelse, som Michael White, narrativ praksis, s. 60, skriver:

”inkorperering af den tabte relation. Når denne inkorporering lykkes for et menneske, har det etableret et nyt forhold til sit selv”.

Ved den tabte relation kan vi også forstå den del af vores identitet, som jeg har ladet dominerende historier overskygge.

Dette er utroligt inspirende, både privat og professionelt, fordi det betyder, at alt hvad vi kan genoplive bliver muligt at bruge i fremtiden, og at vi som personer med udfordringer pludseligt ikke længere er alene.

Det måske at genoplive fælles begivenheder med en anden person (coach/terapeut), gør at fornemmelsen af sig selv og sin identitet bliver genfortolket og at vi føler os støttet til at tage nye skridt samtidig med at vi bruger vores platform af genoplevede værdier, færdigheder og intentioner.

Priser og rabat

Spirit and Mind ApS ønsker, at terapi og coaching skal være en mulighed for alle og giver rabat til: Studerende, arbejdsløse, pensionister og efterlønsmodtagere. Der gives ikke rabat til par- og familieterapi.

Se priser her

Tider og kontakt

Hos Spirit and Mind ApS kan du få tider hos Inge G. F. Larsen til samtaler uden for almindelig arbejdstid. 

Se tider hos Spirit and Mind ApS her

Kontakt Spirit and Mind ApS her

Narrative samtaler med rabat på Frederiksberg og på Skype

Spirit and Mind ApS tilbyder individuel terapi og coaching, business & executive coaching, outplacement samtaler, par- og familieterapi samt terapi med børn og unge på Frederiksberg og over Skype ud fra den narrative tilgang. Endvidere arbejder Spirit and Mind ApS med højtbegavede børn, hvilket er børn med en IQ over 125.

Coaching and Therapy is also given in English for non-Danish speaking persons.

Se et overblik over alle muligheder for samtaler her

Se yderligere information på Spirit and Mind ApS’s hjemmeside her

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s