Familieterapi · Parterapi · Skilsmisse

Parforhold: At forstå hinanden

At lytte åbent gør en forskel i forståelsen af sin partner. At lytte åbent er at høre det partneren siger og tillade sin partner 100% at sige sin mening. At bruge tid sammen er basis for at have tid til hinanden og lytte åbent til hinanden.

At lytte åbent betyder, at respektere sin partner, ikke at afbryde og ikke at vurdere eller tolke på det partneren siger, men at lytte til de ord, der rent faktisk bliver sagt – og kun de talte ord.

At kunne sige sin mening i parforholdet er særdeles vigtigt for ens integritet og følelse af respekt i parforholdet. Om det ikke er tilladt, at sige hvordan man har det, kommer meningen til udtryk i det skjulte, ved sarkasme, ironisk bemærkninger, jokes – der faktisk ikke er sjove omkring fx partneren udseende o.l, eller man taler nedvurderende omkring sig selv for at få opmærksomhed eller medlidenhed.

Det kræver mod at sige sin mening, og det kræver mod at turde høre sin partners mening. God kommunikation i parforholdet handler om mod til at sige sin mening og mod, vilje og respekt for sin partner til at høre dennes mening.

At være ærlige over for hinanden er grundstenen i et godt forhold, det at kunne være sig selv i forhold til hvordan man er, taler og opfører sig er vigtigt for ikke at blive stresset i parforholdet, men derimod få energi fra sit forhold.

At manipulere, at skændes og i værste fald at være utro er nogle af symptomerne på at forskellighederne i parforholdet ikke respekteres.

Forskelle i parforholdet er netop parforholdets styrke. At blive udfordret på sine holdninger og vaner er sundt. Forelskelse er en positiv projektion af sine egne egenskaber over i partneren. Således genkender man noget af sig selv i partneren og partneren har måske også nogle egenskaber, man gerne selv ville have mere af og nyder godt af.

At blive ved med at bruge tid på hinanden og sammen med hinanden er basis for at kunne lytte åbent til hinanden. Tiden skal bruges til at kommunikere med hinanden, både fysisk (massage, sex, berøring o.l.) og mentalt/psykisk (diskussion, at lytte og tale om musik eller andre fælles interesser, at gå en tur i naturen sammen m.v. ) – det kræver igen åbenhed og mod. Det er vigtig at have god tid, da det kræver tid at have tillid og få mod til at tale åbent og sige sin mening – det er ikke noget der opnås på en 5 minutters tur til indkøbscenteret. Ting tager tid.

Priser og rabat

Spirit and Mind ApS ønsker, at terapi og coaching skal være en mulighed for alle og giver rabat til: Studerende, arbejdsløse, pensionister og efterlønsmodtagere. Der gives ikke rabat til par- og familieterapi.

Se priser her

Tider og kontakt

Hos Spirit and Mind ApS kan du få tider hos Inge G. F. Larsen til samtaler uden for almindelig arbejdstid. 

Se tider hos Spirit and Mind ApS her

Kontakt Spirit and Mind ApS her

Narrative samtaler med rabat på Frederiksberg og på Skype

Spirit and Mind ApS tilbyder individuel terapi og coaching, business & executive coaching, outplacement samtaler, par- og familieterapi samt terapi med børn og unge på Frederiksberg og over Skype ud fra den narrative tilgang. Endvidere arbejder Spirit and Mind ApS med højtbegavede børn, hvilket er børn med en IQ over 125.

Coaching and Therapy is also given in English for non-Danish speaking persons.

Se et overblik over alle muligheder for samtaler her

Se yderligere information på Spirit and Mind ApS’s hjemmeside her

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s