Højtbegavede Børn / Børn med særlige forudsætninger

Højt begavede børns socialisering

Børn med særlige forudsætninger (BMSF) er defineret ved en IQ på 125 eller derover. BMSF børn identificeres ikke altid i skolen og antages ens med de andre børn. Grundet BMSF børns anderledes tankegang kan BMSF børn komme til at se sig selv som forskellige fra deres jævnaldrene og derved isolere sig socialt i både daginstitutionen, skolen og fritiden. Endvidere kan BMSF børn udvikle lavt selvfølelse som følge af deres følelse af at være anderledes.

Om BMSF børn bliver identificeret, bliver de ofte mødt med antagelser om at de på grund af deres begavelse ikke har brug for læreren hjælp eller støtte samt at de kan det hele selv og er meget dygtige. Dette kan gøre livet svært for BMSF børn, da deres omverden enten ikke er klar over at barnet er højtbegavet eller at barnet bliver tillagt egenskaber eller evner at han/hun ikke har.

BMSF børn udgør ca. 5 % af samtlige danske børn. Der findes skoler, der arbejder specielt med BMSF børn, blandt andet Athene Skole i Gladsaxe. Efter optagelsen på skolen, sker det ofte, at BMSF børn begynder at få flere venner og får nemmere ved at socialisere sig.

Emnet BMSF børn er et ret ukendt begreb i Danmark, og det er derfor meget begrænset hvad der findes af dansk litteratur på området.

Priser og rabat

Spirit and Mind ApS ønsker, at terapi og coaching skal være en mulighed for alle og giver rabat til: Studerende, arbejdsløse, pensionister og efterlønsmodtagere. Der gives ikke rabat til par- og familieterapi.

Se hjemmeside og priser her

Tider og kontakt

Hos Spirit and Mind ApS kan du få tider hos Inge G. F. Larsen til samtaler uden for almindelig arbejdstid. 

Se tider hos Spirit and Mind ApS her

Kontakt Spirit and Mind ApS her

Narrative samtaler med rabat på Frederiksberg og på Skype

Spirit and Mind ApS tilbyder individuel terapi og coaching, business & executive coaching, outplacement samtaler, par- og familieterapi samt terapi med børn og unge på Frederiksberg og over Skype ud fra den narrative tilgang. Endvidere arbejder Spirit and Mind ApS med højtbegavede børn, hvilket er børn med en IQ over 125.

Coaching and Therapy is also given in English for non-Danish speaking persons.

Se et overblik over alle muligheder for samtaler her

Se yderligere information på Spirit and Mind ApS’s hjemmeside her

Reklamer

3 kommentarer til “Højt begavede børns socialisering

  1. Jeg tror emnet BMSF er ved at være en lille smule mere på skolernes program. Der er en liste over skoler på hjemmesiden http://www.intelligenteboern.dk.
    Det jeg savner er en erkendelse af at lærer og pædagoger skal have noget uddannelse inden for området. Især skal de have fokus på at spotte disse BMSF. Derefter skal lærerne og pædagogerne lære at børnene har brug for udfordringer i forhold til børnenes særlige forudsætninger. Det kan gøres på flere måder.
    Det ville være godt hvis der blev strikket et kursus sammen som direkte henvender sig til diverse skoler. Jeg ved det er svært for BMSF er svært når børnene er små.

  2. Jeg vil så utrolig gerne høre mere om højtbegavede voksne. Jeg har selv været et af de børn i her taler om, men jeg synes at så mange af de negative mønstre hænger ved. Hvad kan man gøre?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s