Anoreksi · Bulimi · Cutting · Selvskade · Spiseforstyrrelse

Anoreksi Behandling – Eksternalisering som terapi metode

Eksternalisering = Det er ikke personen, der er problemet, men problemet, der er problemet. Dette beskriver den narrative terapis tilgang til behandling af spiseforstyrrelsen anoreksi.

Baggrunden for anoreksi skal belyses grundigt før en terapeutisk metode, som fx eksternalisering, anvendes. Dette er nødvendigt for at personen kan afdække om, det er anoreksien, der er problemet eller den eksempelvis er et symptom på fx et overgreb eller en anden psykisk influerende hændelse(r).

Om anoreksien er hovedproblemet, og ikke forårsaget af en underliggende årsag, er en effektiv måde at arbejde terapeutisk med anoreksi er anvendelse af eksternalisering. Dette anvendes både indenfor både den oplevelses orienterende psykoterapi og den narrative psykoterapi.

Eksternalisering anvender terapeuten til at adskille personen fra anoreksien. Således at personen kan opdage, at der enten er områder eller har været områder, hvor anoreksien ikke dominerer personens liv. Når disse områder bliver opdaget kan de udforskes og undersøges. Derved kan personen danne alternative historier/fortællinger om sig selv uden anoreksiens indflydelse. Og opdage, at der er/kan genopstå situationer hvor anoreksien ikke styrer personens liv.

Vejen ud af anoreksiens greb er bl.a. at udforske og forstå disse alternative historier (om personen, som person uden indflydelse af anoreksien) og få disse historier underbygget med eksempler og erfaringer, eller som det hedder i den narrative terapi ”gjort historierne mere tydelige”. Et eksempel kunne være at den spiseforstyrrede ikke tænker på anoreksien/er styret af anoreksien, når personen går tur med familiens hund eller er sammen med sin hest.

At anvende eksternalisering betyder, at personen kan forholde sig til anoreksien, se hvad den gør ved personen og hvordan den kan tage over og tage magten (fra personen uden anoreksien). Ved at bruge eksternalisering kan personen betragte anoreksien som en selvstændig størrelse, der ikke er del af personen eller personens personlighed. Det kan betyde, at forkerthedsfølelsen (se blog indlæg: Anoreksibehandling – kontakt ikke symptom behandling) som personen med spiseforstyrrelsen ofte føler, lettes, da skylden over at være påvirket af anoreksi eller sætte etikketten ”anorektikker” på sig selv erstattes af en begyndende opfattelse af personen, der godt nok har anoreksi, men også er andet end blot en ”anorektiker”, hvilket nuancerer personens identitets-opfattelse.

Spirit and Mind ApS har erfaring med de tematikker, der er knyttet til spiseforstyrrelser og cutting.

Priser og rabat

Spirit and Mind ApS ønsker, at terapi og coaching skal være en mulighed for alle og giver rabat til: Studerende, arbejdsløse, pensionister og efterlønsmodtagere. Der gives ikke rabat til par- og familieterapi.

Se priser her

Tider og kontakt

Hos Spirit and Mind ApS kan du få tider hos Inge G. F. Larsen til samtaler uden for almindelig arbejdstid. 

Se tider hos Spirit and Mind ApS her

Kontakt Spirit and Mind ApS her

Narrative samtaler med rabat på Frederiksberg og på Skype

Spirit and Mind ApS tilbyder individuel terapi og coaching, business & executive coaching, outplacement samtaler, par- og familieterapi samt terapi med børn og unge på Frederiksberg og over Skype ud fra den narrative tilgang. Endvidere arbejder Spirit and Mind ApS med højtbegavede børn, hvilket er børn med en IQ over 125.

Coaching and Therapy is also given in English for non-Danish speaking persons.

Se et overblik over alle muligheder for samtaler her

Se yderligere information på Spirit and Mind ApS’s hjemmeside her

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s