Angst og tvangstanker · Depression · Mobning · Overgreb · Psykoterapi · Samtaleterapi · Stress · Tab og sorg

Sorte rander under øjnene kan være psykologisk forårsaget

Sorte rander under øjnene kan være et psykologisk tegn på vrede eller angst. Nyrene er koblet til angst psykologisk set, fx. tisser man mere, når man er nervøs.

Angsten behøver ikke at være bevidst, det kan sagtens være ubevidst og ligge langt tilbage, det vil sige, at angsten kan stamme fra en eller flere situationer i fortiden, som typisk eksempel kan nævnes svær mobning i skolen eller lignende psykologiske overgreb.

Om der er tale om vrede, der forårsager randerne, kan der være så meget vrede i kroppen, at kroppen reagerer på det med angstsymtomer. Vrede opbygges i kroppen, når der ikke reageres på situationer – i kategorien “øv, jeg skulle også have sagt”…. eller simpelthen det at holde sin mening tilbage, eller decideret ændre sig for ikke at virke anderledes. Tilbageholdt mening og vrede bliver til det man psykologisk set kalder retroflekteret energi. Et eksempel på hvad retroflekteret energi gør: Forestil dig en person, der reagerer i vrede: Personen koger over, slår om sig, spytter, alle muskler spændes, stemmen hæves  osv. Al denne energi er bundet i vrede. Og al denne energi forbliver således i kroppen om vreden ikke kommer ud. Retroflekteret vrede er sjældent bevidst, idet mennekset har en fantastisk evne til at dissociere (fortrænge) – igen mobbe eksemplet, om barnet ikke reagerede, tja så tænker den voksne person nok ikke i den retning og tid længere og opdager, derfor ikke at barnet dengang ikke reagerede.

Om du kan genkende det jeg skriver om, så er det at skrive breve, uden at sende dem, en rigtigt god måde at få forholdt sig til følelserne, der var dengang, på. Fx. et brev fra “det voksne barn” til dem, der mobbede i skolen, der aktivt fortæller hvordan barnet følte, hvad effekten af mobning gjorde og hvad barnet nu, som voksen vil sige til dem, der mobbede – igen brevet skal ikke sendes.

Endvidere er sorg og vrede er ofte koblede. Leveren er vredens organ. At fjerne sorte rander under øjnene er en proces. Fortrængt vrede og angst forløses grandvist i det tempo personen er klar til at bearbejde følelserne og de fortidige oplevelser, der er knyttet hertil.

Priser og rabat

Spirit and Mind ApS ønsker, at terapi og coaching skal være en mulighed for alle og giver rabat til: Studerende, arbejdsløse, pensionister og efterlønsmodtagere. Der gives ikke rabat til par- og familieterapi.

Se priser her

Tider og kontakt

Hos Spirit and Mind ApS kan du få tider hos Inge G. F. Larsen til samtaler uden for almindelig arbejdstid. 

Se tider hos Spirit and Mind ApS her

Kontakt Spirit and Mind ApS her

Narrative samtaler med rabat på Frederiksberg og på Skype

Spirit and Mind ApS tilbyder individuel terapi og coaching, business & executive coaching, outplacement samtaler, par- og familieterapi samt terapi med børn og unge på Frederiksberg og over Skype ud fra den narrative tilgang. Endvidere arbejder Spirit and Mind ApS med højtbegavede børn, hvilket er børn med en IQ over 125.

Coaching and Therapy is also given in English for non-Danish speaking persons.

Se et overblik over alle muligheder for samtaler her

Se yderligere information på Spirit and Mind ApS’s hjemmeside her

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s