Business coaching · Psykoterapi · Samtaleterapi

At lytte er essentielt for kontakt

At lytte giver kontakt, personen føler sig set og hørt. Om man direkte skal læne sig frem mod personen afhænger af situationen, det er et overgreb om man bryder ind i personens privats-sfære.

Spejling er et terapeutisk redskab, der skaber tillid og inviterer personen til at uddybe, det personen taler om yderligere. Spejling er gentagelse og bekræftelse af det personen siger og gør. At tale er ikke kun ord men også kropsprog. Dvs du kan spejle en person ved dit kropssprog, ved dine ord og samt den stemning du har (er du rolig, entusiastisk osv). Spejling kan endvidere ske ved brug af metaforer, dvs billeder, der symboliserer det personen snakker om. Et eksempel kunne være “en supertanker, der skal ændre kurs” til personens udsagn om “det er svært at ændre sig”.

I kommunikation er det også interessant at tænke på at vi hele tiden kommunikere, også når vi ikke siger noget med ord, da vort kropsprog viser vor holdning eller stemning. Det ikke at sige noget med ord er også en kommunikation, og dermed deltager man stadig i kommunikation – blot med sin tavshed.

Et positiv psykisk arbejdsmiljø fordrer også kommunikation, der er baseret på åbenhed og fraværet af fordomme og vurderinger. Fravær af vurderinger gør det nemlig tilladt at sige hvad man mener uden frygt for kritik. Det er også en af hovedreglerne i brainstorming – ingen ideer er for mærkelig og der må ikke gives kritik.

Det at lytte uden at afbryde er også i en forhandlingsmæssig sammenhæng vigtigt, idet det jo er vigtigt at høre hele argumentet fra samtalepartneren før man svarerer. Og når den anden er færdig med at sige sine ting er personen også klar til at lyttte på, hvad man har at sige, kontra det at blive afbrudt. Om der afbrydes står personen tilbage med noget, der ikke er sagt og er derfor mindre åben overfor at lytte.

Endvidere er det interessant i denne sammenhæng at nævne begrebet Translokunaritet. Det er defineret af professor og filosof Ole fogh Kirkeby fra CBS, og betyder at mening dannes gennem sproget. Dvs. det at tale danner meningen for personen. Således er det at tale essentiel for finde meninger. Frasen “tænk før du taler” er derfor ikke længere gangbar, idet ens mening dannes gennem sproget.

Samtaleterapien er netop et eksempel på hvordan talen leder til meningstilskrivning og dermed forståelse. Lytning er nemt når man ikke har projekter på vegne af den man lytter til og samtidig undlader at have travlt med formulere det man gerne vil sige som svar.

Priser og rabat

Spirit and Mind ApS ønsker, at terapi og coaching skal være en mulighed for alle og giver rabat til: Studerende, arbejdsløse, pensionister og efterlønsmodtagere. Der gives ikke rabat til par- og familieterapi.

Se priser her

Tider og kontakt

Hos Spirit and Mind ApS kan du få tider hos Inge G. F. Larsen til samtaler uden for almindelig arbejdstid. 

Se tider hos Spirit and Mind ApS her

Kontakt Spirit and Mind ApS her

Narrative samtaler med rabat på Frederiksberg og på Skype

Spirit and Mind ApS tilbyder individuel terapi og coaching, business & executive coaching, outplacement samtaler, par- og familieterapi samt terapi med børn og unge på Frederiksberg og over Skype ud fra den narrative tilgang. Endvidere arbejder Spirit and Mind ApS med højtbegavede børn, hvilket er børn med en IQ over 125.

Coaching and Therapy is also given in English for non-Danish speaking persons.

Se et overblik over alle muligheder for samtaler her

Se yderligere information på Spirit and Mind ApS’s hjemmeside her

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s