Anoreksi · Bulimi · Cutting · Samtaleterapi · Selvskade · Spiseforstyrrelse

Anoreksi debat – skal hjemmesider omkring anoreksi lukkes?

Der er i øjebikket debat omkring hvorvidt hjemmesider om anoreksi, såkaldte Pro Ana sider skal lukkes. Anoreksi handler ikke om mad! Anorektikkere er ikke kun piger, der er også en del drenge og mænd, der er anorektikere. Disse drenge/mænd har oveni i anoreksien det dilemma, at samfundet betragter anoreksi som en “pige-sygdom”. Anorksi handler om kontrol – eller manglende kontrol. Ønsket om at have kontrol kan manifestere sig i et ønske om at kontrollere sin krop og dens udseende. Hjemmesiderne er et forum, hvor anorektikkerne søger information, tips og kan snakke med hinanden.

Alle har behov for kontakt og forståelse specielt i en situation, der ofte ikke forstås af omverdenen. Ulempen ved hjemmesiderne er, at det ikke forbedrer anorektikerenes forhold til dem selv, deres krop eller deres selvværd. Anorektikkere bekræftes i anoreksi på disse hjemmesider og føler sig ofte mindreværdige, da der er andre, der har et udseende, der er mere ekstemt end deres. Der er en høj risiko ved hjemmesiderne, idet de skaber et netværk, der opfordrer til anoreksi. Kontakten anorektikerne får, betyder de føler sig mødt og derfor netop vælger dette forum i forhold til andre. Derved kan hjemmesiderne gå hen og blive anorektikkernes sociale netværk, hvorved de kan trække sig væk fra andre.

Problemet er som sådan ikke hjemmesiderne, selvom de er skadelige, men at vort offentlige behandlingssystem ikke har tilstrækkelig med tilbud til anorektikere (eller andre spiseforstyrrede). Problemet bliver ikke mindre af at hjemmesiderne lukkes, uden at der gøres noget andet for anorektikkerne – der skal laves en massiv indsats fra det offentlige, for at disse mennekser har mulighed for at få hjælp og støtte i deres vej ud af sygdommen. Om hjemmesiderne lukkes skabes et vakuum for deres brugere, og der bør derfor skabes et alternativ til brugerene ellers finder de blot andre måder at kommunikere på.

I Danmark kan man ved henvendelse til egen læge få henvisning til en psykolog. Sygesikringen giver tilskud til 12 psykolog samtaler, hvorved egen-behandlingen reduceres. Endvidere er der ved egen læge en mulighed for henvisning til en psykiater. Udover det offentlige system er der en del frivillige organisationer blandt andet LMS (Landsforeningen mod Spiseforstyrrelse og Selvskade), som rådgiver forældre, pårørende og spiseforstyrrede. LMS har en telefonrådgivning hvor alle kan ringe.

Derudover er der privat praktiserende terapeuter og psykologer uden for sygesikringen. Hvilken hjælp man skal vælge afhænger af om der er kemi mellem terapeuten/psykologen og den spiseforstyrrede. Marked kan være uoverskueligt og det kan være svært at komme til en psykolog, der er dækket af sygesikringen, da disse tit har ventelister. Det er vigtigt at vide om terapeuten/psykologen har erfaring fra arbejde med spiseforstyrrelser og har uddannelse i samtaleterapi indenfor spiseforstyrrelser. Derfor kan det være en god ide snakke med forskelle terapeuter/psykologer før man vælger, den man vil gå ved.

Spirit and Mind ApS har erfaring med de tematikker, der er knyttet til spiseforstyrrelser og cutting.

Priser og rabat

Spirit and Mind ApS ønsker, at terapi og coaching skal være en mulighed for alle og giver rabat til: Studerende, arbejdsløse, pensionister og efterlønsmodtagere. Der gives ikke rabat til par- og familieterapi.

Se priser her

Tider og kontakt

Hos Spirit and Mind ApS kan du få tider hos Inge G. F. Larsen til samtaler uden for almindelig arbejdstid. 

Se tider hos Spirit and Mind ApS her

Kontakt Spirit and Mind ApS her

Narrative samtaler med rabat på Frederiksberg og på Skype

Spirit and Mind ApS tilbyder individuel terapi og coaching, business & executive coaching, outplacement samtaler, par- og familieterapi samt terapi med børn og unge på Frederiksberg og over Skype ud fra den narrative tilgang. Endvidere arbejder Spirit and Mind ApS med højtbegavede børn, hvilket er børn med en IQ over 125.

Coaching and Therapy is also given in English for non-Danish speaking persons.

Se et overblik over alle muligheder for samtaler her

Se yderligere information på Spirit and Mind ApS’s hjemmeside her

 

 

Reklamer

2 thoughts on “Anoreksi debat – skal hjemmesider omkring anoreksi lukkes?

  1. Jeg mener ikke hjemmesiderne skal lukkes (af mange grunde). Men det er super vigtigt at vi får et behandlingssystem, der er langt bedre til at tage hånd personer med psykiske problemer. Vi ser også problemer med cutting, vi ser problemer med narko, osv. vi ser et alt for mange som ikke ved hvad de skal gøre med dem selv – og det skal vi altså blive bedre til at tackle. Det nytter ikke bare at lukke en hjemmeside, eller forbyde personer under 16 at købe lightergas eller hvad man ellers kan finde på af symptombehandling. Det er vigtigt at vi gør mere end symptombehandling.

    Første skridt på vejen er at gøre opmærksom på tilbudende (som denne blog) og dernæst sikre at der kommer flere målrettede tilbud.

  2. hei! jeg søkte litt rundt og fant tilfeldigvis denne bloggen.
    dette er ett tema jeg er veldig engasjert i, og jeg tror ikke det finnes noe rikitg eller galt svar på dette området.

    jeg tror nok at uansett hva som skjer med loven, kommer de samme samtalene til å være andre seteder, på høyst upassende steder.

    bra at noen tar det opp!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s