Angst og tvangstanker · Åndedræt · Stress

Åndedrætsøvelse – stressreducerende

Søvn og søvnens kvalitet påvirkes af åndedrættet og de oplevelser man har haft (nu og i fortiden).

En øvelse, der måske kan hjælpe er åndedrætsøvelser. Indåndingen giver næring og udåndingen giver slip. Øvelsen er: Lig i sengen og observer dit åndedræt, hvor lang er din indånding og hvor lang er din udånding og er der pauser imellem indånding og udånding?- uden at ændre dem – kun observere. Om fx. indåndingen er på 2 sekunder og udåndingen er på 3 sekunder, startes øvelsen med at ånde ind på 2 – pause på 1 og udånding på 2 og pause på 1.

Pausen efter udåndingen er der hvor vi giver slip.

Øvelsen er meditativ, dvs at tankerne må gerne komme og passere, men koncentrationen er på åndedrættet.

Om øvelsen gøres lige når man står op og lige før man går i seng kan den have den virkning at man får ro til at starte dagen, og om aftenen får mulighed for at få en roligere søvn og reducerer mind-spinnet.

Efter en ca. 14 dage kan det ske at 2 ikke længere er det interval der passer, men 3 og så er øvelsen ind 3, pause 1, ud 3, pause 1 eller ind 4 – pause 2 – ud 4 – pause 2.

Øvelsen har ikke bivirkninger. Åndedrættet påvirker hjerterytmen, kortisol niveauet (stress-hormon), immunforsvaret og ens evne til at slippe og slappe af.

Øvelsen må kun ses som et supplement og en ufarlig ting man selv kan gøre ud over den øvrige behandling. Det selv at gøre noget kan have en god effekt, man føler, der er noget man kan påvirke og det er en dejlig måde at gøre noget godt for sig selv.

Fordi øvelsen er så kort og simpel kan den også anvendes i løbet af dagen, fx. til at få ro imellem opgaver, således at man er med i det man laver. Når en opgave er slut og før en ny begyndes.

Priser og rabat

Spirit and Mind ApS ønsker, at terapi og coaching skal være en mulighed for alle og giver rabat til: Studerende, arbejdsløse, pensionister og efterlønsmodtagere. Der gives ikke rabat til par- og familieterapi.

Se priser her

Tider og kontakt

Hos Spirit and Mind ApS kan du få tider hos Inge G. F. Larsen til samtaler uden for almindelig arbejdstid. 

Se tider hos Spirit and Mind ApS her

Kontakt Spirit and Mind ApS her

Narrative samtaler med rabat på Frederiksberg og på Skype

Spirit and Mind ApS tilbyder individuel terapi og coaching, business & executive coaching, outplacement samtaler, par- og familieterapi samt terapi med børn og unge på Frederiksberg og over Skype ud fra den narrative tilgang. Endvidere arbejder Spirit and Mind ApS med højtbegavede børn, hvilket er børn med en IQ over 125.

Coaching and Therapy is also given in English for non-Danish speaking persons.

Se et overblik over alle muligheder for samtaler her

Se yderligere information på Spirit and Mind ApS’s hjemmeside her

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s